Vem är smartast?

8 oktober 2010

Det pågår en massa smarta initiativ i Sverige. Och det vill vi premiera. Förra veckan skrev vi om IBMs stora event 13 oktober, IBM Software Day 2010, och att vi då kommer att dela ut ett pris till ett företag eller organisation som med något projekt eller initiativ bidragit till en smartare planet. Vi vill också gärna att du är med och röstar.

Bland en mängd olika förslag har en jury valt ut 3 bidrag. Dessa är:

Kungliga Tekniska Högskolan, som genom att samla in och analysera stora volymer data i realtid från bland annat GPS i taxi och lastbilar, radardetektorer, kollektivtrafik, väder och trängselskattesystemet, kan förutsäga trafikmönster och ge resenärer information och förslag kring resvägar och trafiksituation. De nya insikterna kan korta restider, minska utsläpp och avgaser samt göra Stockholm till en attraktivare stad.

Landstinget Dalarna, som med ett inventariesystem får ökad kontroll och tillgänglighet för all medicinteknisk utrustning och även förbättrar underhåll och service. Den nya lösningen ger en säkrare och effektivare sjukvård.

Vasaloppet Marknad AB, som genom att mäta, registrera och kommunicera ut 50 000 Vasaloppsåkares tider i realtid till en global publik, skapat stort engagemang för tävlingen och samtidigt gjort varje deltagare till vinnare.

Vem ska få priset för en smartare planet? – Gå in och rösta.

Om du vill delta på eventet kan du anmäla dig till IBM Software Day 2010.

Detta inlägg postades under kategorierna Affärsanalys, En smartare planet.
Du kan följa svar via RSS-flödet, lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.


Dela:

Lämna en kommentar